Jachtwerf

Sinds voorjaar 2008 is Teerenstra als jachtwerf volledig operationeel. Buiten het stralen en schilderen worden kleine en middelgrote reparaties alsmede verbouwingen aan jachten en kleine schepen uitgevoerd.

 

Hiertoe is een voormalige containerkraan, een z.g. straddle carrier, volledig omgebouwd tot een verrijdbare schepenlift met een capaciteit van 100 ton SWL. Middels twee damwanden, waar op elke wand een brede goot is gelast, is een aparte insteekhaven gerealiseerd waar de schepenlift moeiteloos op kan rijden en een vaartuig uit het water kan tillen.

Kleine vaartuigen zoals jachten worden hierna op een verrijdbaar onderstel geplaatst en de straal- en reparatieloods in gereden. Hier kunnen alle vereiste reparaties en conserveringswerkzaamheden door gecertificeerde medewerkers worden uitgevoerd. De grotere vaartuigen worden op een ponton of dekschuit geplaatst. Voor deze operaties zijn zeer zwaar uitgevoerde stoelen beschikbaar, welke het mogelijk maken om ruim onder de schepen te komen. Zo kunnen allerhande activiteiten veilig tot een goed eind gebracht worden. Deze werkzaamheden vinden in de grote overdekte straalloods plaats, waar sinds zo’n 20 jaar schepen tot 85 meter lengte gestraald en geconserveerd worden.

Met de schepenlift, welke in eigen beheer is gebouwd, slaat Teerenstra B.V. een nieuwe weg in. Het maakt het bedrijf ook minder afhankelijk van het reguliere straalwerk.

Jachtreparatiewerf met beschikking over een geheel vernieuwde afspuitplek

Het afgelopen jaar is een compleet nieuwe spuitaccomodatie in gebruik genomen; hiervan is inmiddels dankbaar gebruikgemaakt door booteigenaren die op onze locatie hun vaartuig gestald hebben.

Tarieven jachtwerf seizoen 2019-2020

Dienst Omschrijving Prijs
Winterstalling (binnen) per m² op aanvraag
Winterstalling (buiten ) per m² €18.50
Buitenstalling tijdens het vaarseizoen per meter scheepslengte tarief milieutoeslag (verplicht voor alle schepen) De tarieven zijn inclusief: – uit en in het water hijsen per botenlifttransport per hydraulische botentrailergebruik elektriciteit voor lichte werkzaamheden per week €5
Hijsen uit/ in het water:
scheepslengte van 6 tot 8 meter €160
afspuiten onderwaterschip €45
scheepslengte van 8 tot 10 meter €200
afspuiten onderwaterschip €50
scheepslengte van 10 tot 12 meter €260
afspuiten onderwaterschip €55
scheepslengte van 12 tot 14 meter €320
afspuiten onderwaterschip €66
bijdrage vuilafvoerkosten €41.65
voor overige lengtes… op aanvraag Alle prijzen zijn inclusief 21% b.t.w.

 

[top]

Extra informatie over tarieven

Indien afspuiten van het onderwaterschip is inbegrepen wordt uitgegaan van max. 0.5 uur. Bij een meer dan gemiddelde vervuiling van het onderwaterschip wordt voor het afspuiten en het schoonmaken van de afspuitplaats een meerprijs berekend op basis van nacalculatie.

Winterstalling gaat in op 15 oktober en eindigt op 15 april Kraan-transport-en stallingswerk zijn geheel voor eigen risico. U dient zelf zorg te dragen voor de verzekering van uw boot!

Alle leveringen geschieden overeenkomstig de Metaalunievoorwaarden gedeponeerd ter griffie van de rechtbank te Rotterdam op 1 januari 2008. Teerenstra bv is in geen enkel opzicht aansprakelijk voor welke schade dan ook aan personen, boten en andere eigendommen, ongeacht de oorzaak.